Monday, July 26, 2010

Gaia-GAIA-Gaia!

dulu...
aku letak nama FB-'GAYA FAIZ ZAHADI'
lepas tu rasa macam 'GAYA' terlalu skema,
ambil keputusan tukar ejaan kepada 'GAIA'.

menjadi perbahasan sekarang-kenapa 'GAIA'?
orang expect aku tiru 'Gaia-Gaia-Gaia', yang Zizan Raja Lawak tu berlakon...
padahal tak...tak ada kene mengena pon...

GAIA-adalah perkataan latin yang merujuk kepada bumi (kalau tak percaya pergi google and check, kalau salah, bagi tau aku a.s.a.p)...huhuhu...

sebenarnya bukan menda ni is the core subject that i would like to write.
sebenarnya nak cerita yang 'time changes everything'.

once,
i know someone who are really graceful and soft,
now,
she is not as graceful as she used to be,
she's hard,
unfriendly,
cold-always turning her cold shoulders when she sees us (i mean my friend and i)
doing nasty things,
though she used to be one of the 'head girl' in school (pengawas la!),
she's hanging with her so-called fabulous friends, ( i may say quiet fabulous)...

tapi,
tak kesah la,
nama pun kawan,
kawan-is not like a contractual agreement that binds you into a relationship that you may be held liable if failure from your part of breaching it...
tak ada hitam putih,
no more= 'we will still be friends regardless of anything terrible come towards us'
nothing binds you,
so suka hati kau la kan nak tegur aku dengan kawan aku ke tak kan!

so, you go your way and i go mine,
dulu, i don't even believe that time may change people,
but in some circumstances-it's true!

p/s: nak tegur atau tak, nak kawan aku atau tak-itu kau punya pasal!

2 comments:

  1. pasal tu lar kete aku kena pecah..haha

    ReplyDelete
  2. nak thumbs up jari kaki dan tangan utk entry terbaik dr ladang ni

    ReplyDelete